Reacties

03-03-2020/ 13:38 Annet Mantel - van Dokkum

Dagarrangementen voor groepen: (Van 30 - ca. 55 personen) Sinds maart 2020 organiseren Gerard Voortallen en Annet Mantel - van Dokkum gezellige dagarrangementen voor groepen in Andijk. 's Morgens vertelt Annet over het humoristische werk van haar broer de kunstschilder Marius van Dokkum en Gerard brengt in het middagprogramma d.m.v. beeld en geluid het typische Amsterdamse volksleven van vroeger en nu helemaal tot leven. Een gezellig en compleet dagprogramma met een heerlijke lunch vanaf € 32,50 p.p. Meer informatie over dit bijzondere dagarrangement: www.expositieruimtedemantel.nl bij Optie 3

23-02-2020/ 17:32 Hidde Bouma

Wij hebben de voorstelling op 17 november jl. mogen ervaren. Je mag dit niet missen! Gerard Voortallen is een enorm talent! Vindingrijk, erudiet, humoristisch en precies, een unieke combinatie! Wij hebben [als Utrechters] enorm genoten! Onze vrienden, die we mee hadden ook!

20-02-2020/ 12:13 KVG Limmen

Op 19 februari hebben wij een heel gezellige en informatieve avond gehad met echte Amsterdamse humor.

31-12-2019/ 11:16 Koos Koster

Met een flinke familie-delegatie naar jouw voorstelling geweest. Leuke middag gehad en de 3 Fransen (die wel goed Nederlands verstaan) hebben ook genoten van deze bijzondere ervaring, Dank Gerard. We zien elkaar weer|

01-12-2019/ 09:24 Cobie en Rob Masseling

De reis van Kampen naar het Dorpshuis in Kudelstaart op een zondagmiddag was zeer de moeite waard. Ooit hadden we al van een voorproefje genoten maar deze voorstelling was echt top!!!. we hebben genoten!!

23-11-2019/ 17:59 Myra

Op 17 november genoten van een geweldige voorstelling van Gerard. Ik heb me geen moment verveeld, omdat er veel te zien en luisteren is en Gerard met veel humor vertelt. Bedankt voor de mooie middag.

20-11-2019/ 18:55 Henny Rusman

Wat heb ik genoten afgelopen zondag 17 nov. in Kudelstaart!👍

19-11-2019/ 08:06 Lil steenkamp

geweldige midddag in kudelstaart.We hebben genoten,,Ga zo door!

18-11-2019/ 16:49 Hein Dierkes

Beste Gerard, wat kan mooi vertellen over het Amsterdam van vroeger,als je het over bekende kroegen, heb ik er twee gemist, cafe Nol op de Westerstraat en de shorts of Londen met manke Nelis. Kom zeker nog een keer kijken.groetjes

18-11-2019/ 16:21 M. Huijsman

Gerard, onze vrienden en wij hebben genoten van je enige voorstelling. over Amsterdam. Het enige wat ik nog kwijt wil is, dat de microfoon wel een beetje scherper mag zijn . Soms was het eind van de grap bijna niet te horen. Het was een heerlijke middag. Dank je wel. Martin en Marijke Huijsman.

18-11-2019/ 13:38 Jos de Zwart

Gerard, Het was weer en prima voorstelling in Kudelstaart. Mooie foto's op het scherm. Mooie die grote Amsterdamse vlag. je hebt een goed stemgeluid. De geluidsapparatuur op de tafel mag voor mij afgeschermd zijn met bijvoorbeeld een afdruk van het wapen van Amsterdam. Gewoon doorgaan zo, want velen moeten dit meegemaakt hebben

18-11-2019/ 13:33 Gerard en Alice

Geheel onvoorbereid naar Kudelstaart gereden. En wat een middag hebben we gehad. De anekdotes, oude foto's, muziek, alles was even fantastisch!! Bedankt, Gerard.

18-11-2019/ 11:37 Willy en Martien

Fijne middag gehad. De 1e helft was Beter dan de 2e. Kijk nog eens na het licht omdat het een beetje donker was. Wij zijn goed thuisgekomen. Nogmaals complimenten.

17-11-2019/ 16:47 Mirande Warmerdam

Wat een leuke middag! Genoten!! Ook namens mijn schoonvader bedankt!

17-11-2019/ 16:43 Jos en Ria Brockhoff

Wat hebben we ouderwets genoten van je voorstelling, dank je voor de vele herkenbare situaties die je schetste.

29-09-2019/ 11:18 ed hammelburg

Goedemorgen, Vorig jaar genoten van de lezing in Kudelstaart. 17 november 2019 dan een ander programma ? Ik zag ook locatie Amstelveen binnenkort

19-09-2019/ 09:50 Het Vrouwengilde uit De Kwakel.

Op 18 september 2019 is Gerard Voortallen bij ons in De Kwakel geweest. We hebben een fantastische avond gehad. Met leuke verhalen heeft hij ons muisstil gekregen. We hebben ons erg vermaakt.

18-11-2018/ 23:26 Ermelinde Buve

"Wanneer kom ie in Carré?" vroeg mijn partner na afloop. En geen wonder, zo'n vraag (suggestie) : de grote zaal geheel uitverkocht, Gerard, louter door mond op mond reclame! Dat zegt genoeg. En iedereen enthousiast na afloop. Logisch ook, een geweldige voorstelling was het. Véél interessante en bijzondere informatie, maar met humor doordrenkt, zodat het nooit te veel werd. In tegendeel, het smaakte steeds naar meer. Voor herhaling vatbaar dus. Zal ik de volgende open voorstelling voor je organiseren?? Carré lukt me denk ik nog niet meteen.

16-11-2018/ 15:41 Anneke de Boer

Gisteravond een heerlijke ontspannende, humorvolle avond gehad. Je waande je in Amsterdam.

08-11-2018/ 22:58 Rob Maas

Voorstelling Kudelstaart, 21 oktober 2018 Knap Gerard, zoals je de voorstelling tegenwoordig solo presenteert. In heldere, duidelijke taal en met de nodige humor wandel je met het publiek door een aantal eeuwen geschiedenis van Amsterdam heen. Begeleid door een goed visueel spektakel van foto's en plaatjes, met name in het eerste deel, weet je het publiek te boeien en bij velen kreten van persoonlijke herinnering te ontlokken. We hebben een plezante middag beleefd in Kudelstaart. Dank je wel.

02-11-2018/ 17:47 Adazijta

Wat een leuke middag was het in Kudelstaart. Er kwamen weer veel herinneringen boven over mijn goeie ouwe Amsterdam! Ik zie nog de Volendammers bij ons in de straat accordeon spelen en zingen. Ook het verhaal over de palingoproer was weer prachtig. Ik heb genoten. Dankjewel.

20-03-2018/ 16:58 Vrouwen van Nu Niedorp-Noord

46 dames hebben genoten van deze verhalenverteller. Wat een leuke avond. Er werd veel gelachen en regelmatig kreten van dat ken ik, Interessante anekdotes en wetenswaardigheden prachtig voorzien van beeld en geluid.

16-11-2017/ 12:53 Wim Hensbergen

Onlangs in het dorpshuis in Willige Langerak een fantastische solo theatervoorstelling mogen meemaken van Gerard Voortallen. Beelden op scherm ondersteunde de woorden van deze voordrachtkunstenaar uitgesproken vanuit een grote liefde voor Amsterdam. Wat kwam er veel voorbij. Van radiodistributie en vervoer met paard en wagen tot de daarbij behorende leefgewoontes. Van kleinkunst tot opera, van Rembrandt tot hedendaagse kunst, van Paul Vlaanderen tot Baantjer ( de Cock met C O C K ). Een nostalgische rondleiding door Amsterdam ,professioneel gepresenteerd door een artiest met een gepaste humor welke hij tot een volkomen \"eigen stijl \" heeft gekneed. Gerard proficiat met deze voorstelling waarvan je er wat mij betreft nog heel wat zult geven. Wim Hensbergen

12-11-2017/ 13:32 Ron de Laet

Wat valt er nog toe te voegen aan alle voorgaande enthousiaste reacties? Ook wij werden aangenaam verpoosd, op één van onze ouderencontactmiddagen van de Lutherse Gemeente Utrecht,door deze ras-entertainer, voorzien van professionele apparatuur, die prima synchroon beeld en geluid met elkaar verbonden. Sfeervolle Jordanese muziek, prachtige typetjes uitgebeeld door Gerard en veel verhalen en anekdotes, en dat alles in lekker plat-Amsterdams! Een ware theatervoorstelling, uitgevoerd door een uiterst sympathieke man, ondersteund door zijn al even aimabele vrouw.

08-11-2017/ 21:35 Ben Hulsebos

Onlangs naar Snuffelen aan Amsterdam geweest, in Amstelveen - een hele aparte voorstelling van rasverteller Gerard Voortallen die het vroegere Amsterdam zoals ondertussen nog maar heel weinig Amsterdammers dat persoonlijk hebben meegemaakt, weer tot leven brengt. Hij doet dat in woord en gebaar en vergezeld van rake foto’s en afbeeldingen op een diascherm, met hier en daar een stukje onvervalste Jordanese muziek om de sfeer helemaal vast te leggen. Het mag gezegd worden: de voorstelling loopt als een trein en ‘never a dull moment’. Eigenlijk een must voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van het Amsterdamse volksleven en die zo aparte Amsterdamse humor van vooral vroeger. Over volksleven gesproken: Gerard is er bijzonder bedreven in om typetjes neer te zetten, waardoor ik onmiddellijk moest denken aan de typetjes die de onvergetelijke Simon Carmiggelt in zijn Kronkels een plaats gaf. Gerard kan ze tot leven brengen. De anderhalf uur die de voorstelling duurde waren om voor ik het wist.

25-10-2017/ 13:18

Op 12 september 2017 konden wij als plattelanders "Snuffelen aan Amsterdam". Het was een zeer geslaagde bijeenkomst met interessante informatie over de grote stad Amsterdam. Met veel humor gebracht! Een professionele voorstelling, aanrader!

13-05-2017/ 13:56 Ria Krans

Dinsdag 21 maart waren Gerard Voortallen en zijn vrouw bij ons te gast om ons een avondje te vermaken met zijn heerlijke vertellingen over Amsterdam van vroeger en nu. Eerst kregen we een stukje historie en leuke feitjes van Amsterdam, wat altijd interessant is. Menigeen verzuchtte, "oh dat wist ik helemaal niet". Iedereen heeft zo zijn eigen voorstelling van Amsterdam, bijgebracht door de media maar gelukkig kon Gerard ons uit de droom helpen. Hij vertelde op leuke en ludieke wijze over het ontstaan van namen van kroegen en cafeetjes. Over de Jordaan wat nu een yuppenwijk is, de Westerkerk en de rosse buurt. Over het ontstaan en op hoeveel palen Amsterdam gebouwd is. Alles met veel humor gebracht waardoor de lach dan ook voortdurend opklonk. Het geheel werd ondersteund met beeld en geluid wat perfect op elkaar afgestemd was. Niet te vergeten de draaiorgels van Perle. Ik kan zo nog wel even doorgaan maar dan is de verrassing voor de volgende weg. De avond was omgevlogen mede door het ontspannen kunnen luisteren naar deze ras verteller. Het is zeker een aanbeveling om uw avond of middag op een fijne manier te verpozen. Ria Krans. KVG Kwintsheul

17-02-2017/ 14:02 Ria Lanting

Deze middag ging het om de sfeer en uitstraling van Amsterdam eens lekker diep in te snuiven en ervan te genieten. Wat dat betreft waren wij in goede handen bij deze rasechte Amsterdammer die deze middag onze gids was. Wij werden eerst meegenomen naar het verleden. Een prachtige presentatie bracht ons naar het "Palingoproer", de vele volksvermaken, straatventers en nog veel meer van weleer. In die tijd had je ook porders. Geen idee wat onze gids hiermee bedoelde. Maar toch ... als je vandaag de dag iemand wakker moet porren, weet je nu dus gelijk wat een porder is. Geen wekker in die tijd, maar de porder die opdracht kreeg om je met geschreeuw en gerammel op de afgesproken tijd te wekken. Het werd langzamerhand al leuker en leuker want we kwamen nu in het "nu" terecht en iedereen zocht het puntje van zijn stoel op. Gezellig ... cafe Lowietje, Rooie Nelis en "in het Aepjen" passeerden de revue en wij waren er getuige van hoe er een "over 't IJ kijkertje" werd weggeslurpt. En dan had je nog tante Mie. Bij haar kon je kakken voor een spie ... en als je dan geen spie betaalt, word je door de stront gehaald. En toen werd het "Rooie-oortjes” tijd. De rosse buurt moest er natuurlijk ook aan geloven. Er passeerden nog vele leuke voorvallen de revue, maar de klok liet zien dat er ook een tijd van gaan is. Ja, groot vermaak bij ons KBO waar onze gids Gerard garant voor stond. Een aanrader voor andere verenigingen als het om een ontspannen middag of avond moet gaan !! Ria Lanting. KBO

23-11-2016/ 08:25 Hannie Dekker

Vrouwen van Nu in Zeewolde hebben dinsdag 22 november 2016 een geweldige avond gehad met meesterverteller Gerard Voortallen. Prachtige beelden, leuke en herkenbare geluidsfragmenten en vooral bijzondere verhalen over Amsterdam en de Amsterdammers van vroeger. Een aanrader voor een gezellige en vrolijke avond, waar je ook nog iets van opsteekt !!

16-11-2016/ 09:46 Vrouwen van nu - Pijnacker

We hebben gisterenavond een leuke en verrassende avond gehad. De verteller, Gerard voorvallen nam ons mee naar het leven in Amsterdam van ongeveer 80 a 100 jaar gelden. Mede door zijn Amsterdams accent ( lekker plat Amsterdam) ondersteund door dia’s en geluid, zijn vele anekdotes, voordrachten, hingen wij gedurende 1,5 uur aan zijn lippen. Top! Petra vd Broek

24-10-2016/ 11:48 Hannie Schouten

Rasverteller Gerard Voortallen heeft met zijn voorstelling 'Snuffelen aan het Amsterdam van vroeger en nu' een geweldige avond bezorgd bij het Katholiek Vrouwengilde in Naaldwijk. De klik met Gerard en de meer dan honderd aanwezigen was er meteen. Leuke anekdotes, beroepen van vroeger, kroegen, historische gebouwen en typisch Amsterdamse figuren, alles kwam aan de orde. Het geheel werd ondersteund met beeld en geluid met een exacte timing. Hij bleef de zaal boeien en de lach werd veelvuldig gehoord. Een geweldig optreden, dat ik iedereen kan aanraden

16-10-2016/ 22:38 Liza van de Graaf

Het was een geweldige middag met onze Zonnebloemers in het Dorpshuis in Ottoland. Best voor Gerard heel wat om de middag alleen te vullen als je het samen gewend bent, maar dat ging hem goed af. Heerlijk, we zijn ook heel wat wijzer geworden hoor want wij zijn ook maar van die boeren uit de polder Geluid en foto's pasten precies bij het verhaal Genoten met zn allen

30-09-2016/ 11:35 Marianne Hasselt

29/09/2016 was ik als gast bij een voorstelling in Numansdorp. Wat was dat leuk zeg! De 2 uur was zo om. Ik heb gelachen en ook heel wat feitjes geleerd over de stad van mijn geboorte! Ook heel leuk om Gerard weer te zien.

21-09-2016/ 07:27 Gerrie den Braven

Op 20 september 2016 hebben de leden van Vrouwen van Nu uit Hoogblokland genoten van de voorstelling "Snuffelen aan Amsterdam". Zo kort na het overlijden van mede-verteller Wim Weijsman moet het voor Gerard Voortallen geen gemakkelijke taak geweest zijn, maar hij heeft de solo-voorstelling prima gedaan. Met mooie anekdotes, prachtige beelden en passende muziek was het een zeer boeiende avond. Bedankt Gerard!

31-08-2016/ 09:30 Amsterdam Cultuur Historische Vereniging

Wat een fantastische theatervertelling door Gerard Voortallen. Deze solovoorstelling was werkelijk een genot om te beleven. Komische anekdotes over Amsterdamse figuren -- het klokgelui van de Westerkerk -- een draaiorgel, alles kwam voorbij met een timing en mimiek die de volle zaal bleef boeien en waarbij de lach regelmatig luid hoorbaar was. De beelden op het scherm benadrukten de prachtige verhalen van Gerard. Alle aanwezigen van de Amsterdam Cultuur Historische Vereniging waren na afloop dan ook enorm enthousiast. Dat gold ook voor de niet-Amsterdammers. Gerard, ontzettend bedankt en veel succes met je solo programma.*

René Valensa on August 22, 2016 at 10:07 pm said:

Het verhaal van de Verhalenvertellers werd enthousiast door het auditorium ontvangen: “Een goed verhaal over onze stad Amsterdam en op een heel leuke manier gepresenteerd”. Dit waarderend woordje komt weliswaar erg laat – meer dan een half jaar na dato – maar we zullen maar denken: waardering heeft geen houdbaarheidsdatum. Verwijzend naar de spreuk van de maand bovenaan in de Nieuwsbrief stel ik vast dat deze WEG VAN LATER gelukkig niet tot het PLEIN VAN NOOIT heeft geleid. Wellicht dat we bij een toekomstige ledenbijeenkomst weer een beroep op U zullen doen. Met vriendelijke groet, Erik van Geijn, voorzitter PCOB
Een fantastische seizoenopening van de KBO in Nibbinxwoud: donderdag 25 september. Een goed gevulde zaal, een verwachtingsvolle groep mensen, wat krijgen we voorgeschoteld deze middag? Snuffelen aan het Amsterdam van vroeger en nu. Een geweldige voorstelling van de heren Gerard Voortallen en Wim Weijsman. Het werd een (virtuele) wandeling door Amsterdam met prachtige dias en een goed geluid langs bruggen en kerken, kroegen en monumenten, met leuke verhalen en anekdotes in cabaretsfeer. Hele mooie reacties van onze leden, vooral ook de mensen met “Amsterdamse wortels” die alweer zolang in deze omgeving "geworteld" zijn. Jaap Meester KBO.
Ik als oud-Amsterdammer herkende de situaties. Cafe het Bruine Paard, Rode Nelis enz. werden door mij vaak bezocht. Ook het wonen op twee hoog achter kwam mij bekend voor (6 gulden huur in de week) In de pauze een drankje, bedankt vrijwilligers. Wat een geweldige dag; dus heren Voortallen en Weijsman bedankt. Ook de KBO die dit geregeld heeft, prima voor mekaar. Wij hebben genoten. Gery Huisman en Adrie Gerritsen.

Ap Reussien on November 24, 2015 at 5:25 pm said:

Gerard en Wim Chapeau !
“Snuffelen aan Amsterdam” is uit het Amsterdamse leven gegrepen. Als geboren en getogen Mokummers hebben wij van deze nostalgische "rondleiding" door het verleden van Amsterdam, door jullie op smakelijke en humorvolle wijze in woord en beeld gepresenteerd, mogen genieten. En velen met ons.
Er is voor onze generatie senioren in de loop der jaren veel veranderd. Van radiodistributie tot aan het digitale tijdperk van nu. Van paard en wagen tot ruimtereizen. Wij hebben er met veel plezier naar gekeken en geluisterd. Gerard en Wim, wij hopen dat jullie nog vele voorstellingen mogen geven.
Ap en Ineke Reussien, Wormer.

Vrouwen van Nu afd. Zaandam on October 23, 2015 at 12:53 pm said:

21 oktober 2015 .
Wat hebben de Vrouwen van Nu afdeling Zaandam genoten.Wim en Gérard nogmaals hartelijk dank .
Vriendelijke groet. Thea Stam.

Els Verweij on June 30, 2015 at 9:34 pm said:

Geweldig mannen. 100 keer Snuffelen aan Amsterdam. Proficiat hoor. en op naar de 200.

Kitty Havermans, Vrouwen van Nu, afdelng Den Haag on June 23, 2015 at 2:58 pm said:

Wij sloten het seizoen sprankelend af met deze twee enthousiaste heren!!
Onze afdeling heeft genoten van het geschetste beeld van Amsterdam, gevarieerd gebracht met muziek, beelden, anekdotes en sketches! De heren zijn heel leuk op elkaar ingespeeld.

Gery Huisman on June 18, 2015 at 9:45 pm said:

Een fantastische seizoenopening van de KBO in Nibbixwoud.
Donderdag 25 september. Een goed gevulde zaal, een verwachtingsvolle groep mensen. Wat krijgen we voorgeschoteld? Snuffelen aan het Amsterdam van vroeger en Nu.
Een geweldige voorstelling van de heren Gerard Voortallen en Wim Weijsman. Het werd een (virtuele) wandeling door Amsterdam met prachtige dia´s en een goed geluid langs bruggen en kerken, kroegen en monumenten met leuke verhalen en anecdotes in cabaretsfeer.
Hele mooie reakties van onze leden, vooral ook de mensen met “Amsterdamse wortels” die alweer zolang in onze omgeving "geworteld" zijn.
Wat een geweldige dag; dus heren Voortallen en Weijsman bedankt. Ook het KBO die dit geregeld heeft. Prima voor mekaar. Wij hebben genoten.
Gery en Adrie Gerritsen.

Lekstreekvrouwen on January 25, 2015 at 2:09 pm said:

Op 21 januari zijn de heren Voortallen en Weijsman op onze verenigingsavond geweest. we hebben genoten van de verhalen en anekdotes over de stad Amsterdam. De dia.s van gebouwen enz. waren prachtig ook de interactie tussen de twee heren was perfect. Onze partners die ook uitgenodigd waren,waren onder de indruk.

G Brouwer on January 21, 2015 at 8:45 am said:

Gisterenavond hebben wij met de Vrouwen van Nu afdeling Sliedrecht, kunnen genieten van het optreden van deze heren.
Het snuffelen aan Amsterdam was een succes. Leuke verhalen ,anekdotes gezellige muziek. Aan humor ontbrak het ook niet, want wat konden deze heren leuk vertellen.
Ze waren perfect op elkaar afgestemd, dus wil je een leuke avond, nodig deze heren uit en je zit goed.Wij hebben in elk geval kunnen genieten,
Heren bedankt.

Nieuw Clingendael on January 20, 2015 at 10:26 am said:

Wij hebben genoten van Uw voorstelling.
De wijze waarop U – op een humoristische manier – ons
hebt meegenomen naar het Amsterdam van toen en nu
heeft ons een bijzonder gezellige en ontspannen
avond bezorgd.

Roos-Marie on July 4, 2014 at 8:42 am said:

Een zeer onderhoudende avond met leuke verhalen over het oude Amsterdam van vroeger. De vertellen neemt je mee terug in de tijd en het is niet moeilijk je voor te stellen hoe het er toen aan toe ging.
Aangevuld door verhalen over onze beroemde schilder Rembrand hebben we een bijzonder leuke avond gehad. Van harte aan te bevelen.

KBO Noord Holland afd. De Goorn on February 27, 2014 at 9:59 pm said:

Snuffelen aan Amsterdam november 2013.
Deze middag ging het om de sfeer en uitstraling die zo specifiek voor Amsterdam was en nog steeds is. Vol verwachting klopte ons hart wat voor verrassing ons in dit opzicht te wachten stond .De Activiteitencommissie had niet stilgezeten en twee rasechte Amsterdammers uitgenodigd om onze gidsen te zijn. Prima op elkaar ingespeeld voerden ze ons mee naar de diverse oproeren in de Jordaan, de volksvermaken, de straatventers en nog veel meer van weleer, en het werd al maar leuker toen we wat meer in het “nu” terecht kwamen. Via draaiorgel “De Turk” kwamen we bij de kroegen van Amsterdam en iedereen zocht het puntje van zijn stoel op; nou wordt het echt gezellig!!!
Rooie Nelis en cafe Lowietje en “In de Aap” passeerden de revue en wij waren er getuige van hoe er een “Over het IJ-kijkertje” werd weg geslurpt.. En dan had je nog Tante Mie: bij haar kon je kakken voor een spie. En als je dan geen spie betaalt, wordt je door de stront gehaald. En wat dacht je van Tante Leen en de vele andere tantes die Amsterdam rijk was.
En toen werd het “Rooi-oortjestijd” De rosse buurt moest er natuurlijk ook aan te pas komen. Er passeerden nog vele leuke voorvallen de revue; teveel om op te noemen. Ja, groot vermaak bij ons KBO waar onze “gidsen” garant voor stonden.
Een aanrader ook voor andere verenigingen als het om een ontspannen middag moet gaan!!

Vrouwen van Nu Moerkapelle on February 11, 2014 at 9:38 pm said:

Op 22 januari gaven de heren Wim Weysman en Gerard Voortallen een avondvullende voorstelling op onze afdelingsavond. Deze rasvertellers namen ons mee naar het Amsterdam van vroeger en nu. Korte sketches, leuke anekdotes en wetenswaardigheden, mooie beelden en bijpassende muziek waren de ingrediënten voor een bijzonder geslaagde voorstelling.
Dit alles werd vlot en met veel humor gebracht. Er waren veel enthousiaste reacties achteraf. Kortom een aanrader.

Vrouwen van Nu, Nieuw-Lekkerland on October 12, 2013 at 7:37 am said:

Woensdag 9 oktober j.l. hebben Gerard en Wim voor de Vrouwen van Nu uit
Nieuw-Lekkerland een avondvullend programma verzorgd.
Het was een TOP-avond.
Met veel humor brachten ze voor ons een verrassende voorstelling over Amsterdam, dit alles aan de hand van leuke en mooie dia’s, aangevuld met passende achtergrondmuziek, leuke moppen en prachtige verhalen en anekdotes, die zo beeldend werden gebracht dat je je af en toe zelf in Amsterdam waande en de augurken bijna kon proeven. Ze zijn echt volledig op elkaar ingespeeld en maakten daarmee dat de avond voorbij vloog.
Het is jammer dat zo’n avond altijd aan tijd gebonden is, het had voor ons nog uren mogen duren. Een aanrader dus!
Met een vriendeljke groet en veel succes voor de toekomst.
Het bestuur van Afdeling-Nieuw-Lekkerland

Vrouwen van Nu Twello on September 30, 2013 at 5:20 pm said:

Vrouwen van Nu afdeling Twello, voorstelling 16 september.
De voorstelling over Amsterdam was meer dan de moeite waard. Beide heren zijn rasechte amsterdammers en vertellen vol passie over ‘hun’ stad. Met beelden, anekdotes en kleine samenspraakjes wisten ze het publiek van ruim 100 dames een avond lang te boeien. Het programma werd aan het eind iets te lang uitgesponnen, maar iedereen heeft genoten van deze avond. Het is een aanbeveling waard om deze heren in huis te halen.

Vrouwen van Nu Bleiswijk 17 april 2013 on May 14, 2013 at 1:36 pm said:

Wat een enthousiasme straalden de heren uit. Met niet aflatende energie vertelden ze anekdotes over het vroegere leven in Amsterdam, lieten ze prachtige beelden zien van vroeger en nu, verweven met Amsterdamse volksmuziek.
Daar deze avond ook in het teken stond van de a.s. kroning, werd er geproost met een oranje “over-het-IJ-kijkertje”. Dit viel bij iedereen in de smaak.
Onze leden hebben genoten van deze bijzondere avond.
Voor iedereen een aanrader!!!

Vrouwen van Nu afdeling Moordrecht on April 25, 2013 at 5:37 am said:

Gisterenavond zijn Wim en Gerard bij ons in Moordrecht geweest om te vertellen over het Amsterdam van vroeger en nu. Wat hebben ze ons een fantastische avond gegeven met al hun geweldige beelden en anekdotes die verwerkt waren in een soort van sketches. We hebben de zomermaanden geen ledenavond maar…..hier kunnen we wel een tijdje op teren heren!. Als u een een leuke avond wilt hebben zijn dee mannen een echte aanrader!

Leo de Groot on March 13, 2013 at 8:46 pm said:

Wat kunnen we nog toevoegen aan al het uitbundige commentaar van bovenstaande mensen? Ze hebben gelijk: Goed bedacht en uitgevoerd en heel herkenbaar voor allen, die het hebben meegemaakt of gehoord. Dat is het enige punt van overweging : Zal het de jonge generatie aanspreken?
Maar Jenny en ik hebben een ons prima vermaakt !
Hartelijke groeten van
Jenny en Leo.

Vrouwen van Nu afd. Waddinxveen on March 12, 2013 at 11:06 am said:

Een avond vol humor, geschiedenis en wetenswaardigheden.
Een goed op elkaar ingespeeld duo.
Bijzonder aan te bevelen.

NVVH Vrouwennetwerk Voorschoten on January 13, 2013 at 8:55 pm said:

Bij onze Nieuwjaarsbijeenkomst hebben we echt genoten van de voorstelling van Gerard Voortallen en Wim Weijsman. Van onze leden kregen we zeer veel enthousiaste reacties dat ze het zo leuk hadden gevonden, ondanks dat de meesten geen speciale band met Amsterdam hadden.
Hartelijk dank!

Vrijwilligers Nederlands Drogisterij Museum te Maarssen on November 26, 2012 at 1:33 pm said:

Op zondag 11 november 2012 zijn wij met 13 vrijwilligers van het Drogisterij Museum te Maarssen naar de voorstelling “Snuffelen aan het Amsterdam van vroeger en nu” van Gerard Voortallen en Wim Weisman in Aalsmeer geweest. Wij vonden het fantastisch!!!!
Deze “verhalenvertellers” hebben een knappe show gemaakt waarvan de diepgang onovertroffen is! In deze voostelling zie en hoor je hoe het echt was in het Amsterdam van vroeger.
Ga zo door mannen!! Dit wordt een HIT!

Vriendelijke groeten,
Koos Koster
Nederlands Drogisterij Museum

Ted en Paula Swanen on November 19, 2012 at 9:48 pm said:

We, twee inwoners van Culemborg, hebben genoten van de voorstelling op 11 november 2012 in Aalsmeer. Ook voor niet Amsterdammers, die toch graag dat ‘stadje’ bezoeken, erg herkenbaar. Wij kunnen iedereen deze voorstelling aanraden.

Wim Ruhe on November 15, 2012 at 8:58 pm said:

De fijne neus zorgde voor een zeer goed en gezellig verhaal.
De kroegentocht wil ik weleens live overdoen.

Emiel en Hanny Bunck on November 11, 2012 at 10:32 pm said:

vandaag, 11 november naar de “vertelvoorstelling ” geweest in de Oude Veiling, Aalsmeer
Wij vonden het een super verhaal met geweldige beelden en twee fantastische vertellers ...het boeide ons van het begin tot eind…..echt een aanrader ... we hebben genoten en komen graag een keer terug
bedankt, Wim en Gerard!

kees en gerda keessen on November 9, 2012 at 10:46 pm said:

Gerard en Wim, wat hadden we een enige middag in de Hornmeer in Aalsmeer
Geweldig wat jullie hebben verteld en beelden die er bij vertoont werden.
Voor mijn vrouw , als Amsterdamse, zeer herkenbaar.
Voor mij als echtgenoot gingen de verhalen van haar, leven.

Nogmaals bedankt en misschien tot ziens.

Kees en Gerda Keessen

rudolf on November 8, 2012 at 2:56 pm said:

Beste Gerard en Wim
voor de tweede maal jullie voorstelling gezien . het blijft boeien en vermaken.
als geboren Aamsterdammer geniet ik er voor de volle 100% van, maar ook niet Amsterdammers beleven er een genoegelijke voorstelling aan
kortom een heerlijk stuk onvervalst amsterdamse humor met een lach en een traan

Vita ouderenwerk Aalsmeer on November 7, 2012 at 9:44 pm said:

We hebben van een voorstelling ‘Snuffelen aan Amsterdam’ genotrn bij een feest voor onze vrijwilligers. De voorstelling was een succes. Een zeer aansprekende theatervertelling waarbij allerlei aspecten van de rijke historie van Amsterdam worden belicht. De manier waarop dhr Voortallen en dhr Weisman vertellen is erg leuk en sluit goed op elkaar aan en de stadsgeluiden, Amsterdamse humor en beelden van de stad in de voorstelling, zorgen voor een typisch gezellige Amsterdamse sfeer. Ook leuk voor mensen die niet uit Amsterdam komen!

Zonnebloem Amstelveen on October 20, 2012 at 3:40 pm said:

De voorstelling door Gerard en Wim zit verrassend goed in elkaar. Mooie video’s, goede muziektiming en anekdotes over het Amsterdam van vroeger.
Het was een kostelijk samenspel tussen Wim en Gerard die oude verhalen vertelden, begeleid met de oude plaatjes erbij. Vooral Gerard kon onverwacht uit
de hoek komen en bracht spanning in de avonturen die hij vol humor ten tonele voerde. Dit is een must om te zien. De heren weten heel veel over de historie en de oude stadsgeschiedenis,van straten,steegjes grachtengordel en vele gebouwen.
Zeer interessant en de moeite waard.

Vrouwen van Nu Hardinxveld-Giessendam on September 20, 2012 at 9:27 pm said:

Fijn avondvullend programma met humor, geschiedenis en cultuur.
Een aanbeveling waard.

Wilt u ook een reactie achterlaten?  Klik dan hier