Over Mij

Hoe is het allemaal begonnen:

Ik werd een aantal jaren geleden uitgenodigd om met wat verhalen een aandeel te leveren aan een typisch Amsterdamse middag onder het motto "Mazzel en Sores".

Dit heb ik, afgewisseld door het bekende Zeedijkkoor, met veel succes gedaan. Wat als een eenmalig optreden was bedoeld, is op verzoek van een aantal aanwezigen, uitgebouwd tot een vertelvoorstelling van ca. anderhalf uur (excl. pauze) waarin ik Amsterdam op een luchtige manier van verschillende kanten belicht.

Is uw belangstelling gewekt ... ik speel ook graag voor u en u hoeft niet per sé een Amsterdams hart te hebben om hier veel plezier aan te beleven.

Enkele reakties uit de bladen

Vereniging VIA (Vrouwen In Aalsmeer)

"Erg genoten, vooral van al die leuke anekdotes en uitdrukkingen."


Amsterdam Cultuur Historische Vereniging

Wat een fantastische theatervertelling door Gerard Voortallen. Deze solovoorstelling was werkelijk een genot om te beleven. Komische anekdotes over Amsterdamse figuren -- het klokgelui van de Westerkerk -- een draaiorgel, alles kwam voorbij met een timing en mimiek die de volle zaal bleef boeien en waarbij de lach regelmatig luid hoorbaar was. De beelden op het scherm benadrukten de prachtige verhalen van Gerard. Alle aanwezigen van de Amsterdam Cultuur Historische Vereniging waren na afloop dan ook enorm enthousiast. Dat gold ook voor de niet-Amsterdammers. Gerard, ontzettend bedankt en veel succes met je solo programma.*

Vrouwen van nu - Pijnacker

We hebben gisterenavond een leuke en verrassende avond gehad. De verteller, Gerard voorvallen nam ons mee naar het leven in Amsterdam van ongeveer 80 a 100 jaar gelden. Mede door zijn Amsterdams accent (lekker plat Amsterdam) ondersteund door dia's en geluid, zijn vele anekdotes, voordrachten, hingen wij gedurende 1,5 uur aan zijn lippen. Top! Petra vd Broek

ANBO Afd. Assen

"Met veel humor en leuke anekdotes werd het zelfs voor de nuchtere noordelingen een aangename middag. De snelle opeenvolging van allerlei onderwerpen werden met mooie beelden en de daarbij behorende geluiden uitstekend gebracht."